GUINNESSOVA KNJIGA REKORDA – ARENA LIGHT POSTCARD

fotografija najvećeg ljudskog svjetlosnog znaka

Treća edicija programa Festivala Visualia pamtljiva je i po obaranju svjetskog rekorda koji je službeno priznat 23. srpnja 2015. godine, a događaj se održavao u sklopu treće večeri festivalskog programa 9. svibnja iste godine.
Arena Light Postcard naziv je događaja kojim se oborio svjetski rekord u kategoriji fotografije s najvećim brojem ljudi u formaciji svjetlosnog znaka. Time je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda. Službeni rekord broji 4013 posjetitelja koji su stajali u Areni na predviđenim mjestima i u zraku držali svoju LED svjetlosnu lampicu. Iz ptičje je perspektive LED svjetlosnim lampicama ispisano pula + istria.

 

 

Riječ je o projektu koji je zahtijevao mnogo truda, volje i organizacije. Uključivao je sudjelovanje velikoga broja posjetitelja festivala, turista i volontera. Iz druge perspektive riječ je o velikom zajedništvu i slogi i zbog toga se svim sudionicima pripisuje najveći dio zasluga. U organizaciji je sudjelovalo 97 volontera, a projekt je podržan i organiziran u suradnji s Arheološkim muzejom Istre, Turističkom zajednicom Pula i Udrugom Sonitus.

 

 

GRB GRADA PULE

Ovim događajem nastala je pulska svjetlosna razglednica koja je obišla svijet i upisala grad Pulu u povijest, a članovi Udruge Sonitus i organizatori svjetlosnoga festivala tom su prilikom dobili nagradu „Grb Grada Pule“ kao priznanje i zahvalu za ostvarenje projekta Pula + Visualia Light Postcard.

 

 

ATTEND NAGRADA

RSVP Event Festival jedini je regionalni festival specijaliziran za evente i redovito služi kao edukacijska platforma za brojne inozemne i domaće stručnjake event industrije. Festival nudi mnoštvo predavanja, okruglih stolova te radionica usmjerenih na edukaciju i unapređivanje struke iz područja marketinga, odnosa s javnošću, prodaje i digitalnih rješenja. Program se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

 

Osim ponude stručnih predavanja RSVP festival njeguje i ceremoniju dodjele Attend nagrada koje arhiviraju[L1] i ističu najkreativnije događaje tijekom aktualne godine. Attend nagrade za najbolja događanja podijeljene su u osam glavnih kategorija i počasnoj kategoriji za najbolji event godine. O dobitnicima odlučuje peteročlani inozemni žiri sastavljen od profesionalaca iz event, marketing, oglašivačkoga i PR sektora te pridodanog člana i predstavnika počasne Attend nagrade za najbolji event godine.
Visualia Festival dvostruki je dobitnik Attend nagrade i to u kategoriji za Najbolji kulturni event i počasne nagrade u kategoriji za Najbolji event 2016. godine. Od ukupno 102 prijavljena događaja, međunarodni je stručni žiri pulski festival svjetla proglasio najboljim festivalom u Hrvatskoj, i to zahvaljujući inovativnosti, kreativnosti i učinku koje festival primjenjuje. Osim toga, i prema pravilima organizatora, 2018. će se godine inozemnom žiriju pridružiti predstavnik i direktor Festivala Visualie te predsjednik udruge Sonitus, Marko Bolković.

 

 

ZLATNA KOZA – Capra d’Oro

Turistička zajednica Istarske županije koncem svake godine s ponosom predstavlja i nagrađuje pobjednike koji su se kandidirali za dodjelu nagrade i priznanja Zlatna koza – Capra d’Oro čiji je konačni rezultat izniman turistički proizvod prepun novih, uvijek drugačijih, atraktivnih turističkih priča.

 

Nagrađeni su u kategorijama: Eventi, koja se sastoji od četiri potkategorije: kultura, sport, zabava i atrakcije; Inovativni proizvodi, Turistički proizvodi, Vizualne komunikacije kao i nagradom zaslužnim pojedincima.Visualia Festival, 2018. godine, dobila je priznanje ”Zlatna koza – Capra d’Oro” unutar kategorije ”EVENTI/ZABAVA”.