Open Call 4 Artists – zatvoreno

VISUALIA FESTIVAL 2019

Radi poticanja umjetničkog djelovanja i kreativnog novomedijskog stvaralaštva u okviru suvremene umjetnosti i kulture na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, udruga Sonitus, kao osnivač i glavni organizator Visualia festivala, poziva sve umjetnike i umjetničke organizacije da do 31/03/2019 prijave svoje umjetničke radove za prezentaciju u okviru festivalskog programa sedmog izdanja Visualia festivala.

 

O Visualia festivalu

Visualia je prvi festival svjetla i novih medija u Hrvatskoj, a organizatori su udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, uz suorganizatore Arheološki muzej Istre te Povijesni i pomorski muzej Istre. Djeluje od 2013. godine, jedna je od glavnih kulturnih manifestacija u Puli i Istarskoj županiji, te u tri dana okuplja preko 15,000 posjetitelja.

 

Više informacija:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/VisualiaFestival/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/visualiafestival/?hl=hr

 

Visualia festival 2019 – sedmo festivalsko izdanje

Datum: od 19/09 do 21/09/2019
Mjesto: Pula/Istra/Hrvatska
Zona: 13-ak lokacija smještenih u centru duž starogradske jezgre
Slogan: “A Different Kind of Innovation”
Tema: SPEKTAR BOJA


 

Dana 04/03/2019, Sonitus objavljuje:

— Javni poziv umjetnicima i umjetničkim organizacijama na predlaganje vlastitih umjetničkih djela i/ili radova za sudjelovanje u okviru programa sedmog izdanja Visualia festivala —

 

Rok za prijavu: 31/03/2019 do 21:00 sat
Kategorije prijave: kategorija A: 2D/3D video mapping

kategorija B: svjetlosne instalacije

 

3 koraka: Kako se prijaviti?

1. Pažljivo pročitati Vodič za prijavu

Vodič donosi praktične informacije o tome kako se prijaviti, koju dokumentaciju je potrebno dostaviti te daje odgovore na sva pitanja vezana za natječajni postupak temljem Javnog poziva umjetnicima i umjetničkim organizacijama na predlaganje vlastitih umjetničkih djela i/ili radova za sudjelovanje u okviru programa sedmog izdanja Visualia festivala, u dvije kategorije (kategorija A: 2D/3D video mapping i kategorija B: svjetlosne instalacije), s rokom prijave 31.03.2019.g.

2. Postaviti eventualna pitanja na e-adresu

udruga.sonitus@gmail.com

Sve opće informacije o Javnom pozivu pruža Sonitus, a prijavitelji će na postavljena pitanja u najkraćem mogućem roku dobiti odgovor na e-adresu s koje je upućeno pitanje.

3. Ispuniti prijavnicu u elektroničkom obliku i poslati je na e-adresu:

udruga.sonitus@gmail.com

 

Obrazac za prijavu (informacije o prijavitelju/opisni dio/proračunski dio) na hrvatskom i/ili engleskom jeziku dostupan je za preuzimanje u nastavku pod sekcijom “Preuzimanje dokumenata”. Prijava se predaje isključivo u elektroničkom obliku.

Nakon što se ispune informacije o prijavitelju, odabire se kategorija prijave te se potom ispunjava opisni i proračunski dio prijavnice (proračunski dio popunjavaju samo prijavitelji B kategorije). Nakon provjere unosa svih podataka, prilažu se obvezni prilozi u vidu propisane obvezne dokumentacije sukladno kategoriji prijave i šalje se prijavnica na e-adresu: udruga.sonitus@gmail.com uz naznaku OPEN CALL 2019 – application (naziv prijavitelja).

Rok za prijavu: 31.03.2019., 21:00 h

 

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se može svaka pravna ili fizička osoba, samostalno ili u obliku (ne)formalnog umjetničkog kolektiva, koja aktivno djeluje i stvara u području novomedijske kulture i svjetlosne umjetnosti.

 

Vremenski tijek

Objava Javnog poziva: 04/03/2019
Rok za podnošenje prijave: 31/03/2019
Razdoblje procjene prijavnica, selekcije radova i obavještavanja prijavitelja o finalnoj odluci: 04/2019
Rok za objavu rezultata: 01/05/2019
Rok za formalno ugovaranje suradnje: 01/06/2019
Visualia festival 2019 / Prezentacija odabranih radova: 19/09-21/09/2019 (Pula, Hrvatska)

 

Popis dokumentacije za prijavu

Obavezna dokumentacija za valjanu prijavu, bez obzira na odabranu kategoriju prijave:

  • Ispunjena prijavnica u elektroničkom obliku (obrazac za prijavu dostupan je za preuzimanje u nastavku)
  • Umjetnički portfolio prijavitelja u elektroničkom obliku

 

Obavezni prilozi po kategorijama prijave:

  • Za prijave A kategorije (2D/3D video mapping), obavezno je dostaviti 2-5 reprezentativnih pre-vizualizacija video mappinga.
  • Za prijave B kategorije (svjetlosne instalacije), obavezno je dostaviti 2-5 reprezentativnih fotografija (za prijavu postojeće instalacije) ili 2-5 reprezentativnih pre-vizualizacija instalacije (za prijavu nove instalacije).

Preuzimanje dokumenata

 

GDPR Napomena

Svi prijavitelji i njihovi partneri podnošenjem prijave daju svoju suglasnost Udruzi Sonitus da prikuplja i obrađuje osobne podatke navedene u prijavi sa svrhom financiranja odabranih radova na sedmom festivalskom izdanju u 2019. godini, te da ih može koristiti u svrhu uplate odobrenih financijskih sredstava, kontaktiranja i korespodencije, polugodišnja i godišnja izvještavanja o provedbi aktivnosti te za objave na vlastitim mrežnim stranicama. Podnošenje prijave također podrazumijeva da su prijavitelji upoznati sa svojim pravima i načinom postupanja s njihovim osobnim podacima od strane organizatora festivala Visualia.